Over mij

Hallo, ik ben Carla Muggen.

Een stukje over mij

Ik ben van beroep activiteitenbegeleider en ik heb dit vak jaren met heel veel plezier uitgeoefend in de gehandicaptenzorg.

Naast mijn werk heb ik altijd een passie gehad voor creatief creëren. Het werken met klei heeft altijd wel mijn speciale voorkeur gehad.

Mijn eerste werkstuk (een tegeltableau) maakte ik op mijn veertiende. Rond mijn 35ste ben ik gaan pottenbakken bij Janny van Losser en heb ik in haar pottenbakkerij jarenlang lessen gevolgd. Zij heeft mij de verdere liefde voor klei bijgebracht.

Na aanschaf van een eigen oven kreeg ik steeds meer zin om deze passie te delen met anderen. Ik heb mijn baan opgezegd in januari 2021 om aan huis in mijn kleine maar fijne atelier les te gaan geven in handvormen.

Mijn atelier is gevestigd in onze boerderij in het mooie landelijke Ypelo. Voor inspiratie kijk ik veel naar dieren rondom onze boerderij en dat zie je terug in mijn werk.

Mijn atelier

Gezellig een Workshop of lessen volgen bij Het Ezeltje Keramiek

Wat leer je bij het volgen van een workshop of lessen in het atelier van het Ezeltje?

Je kan hier bezig met de verschillende technieken van het pottenbakken. In het atelier werken we niet met een draaischijf, maar werken met mallen, plakken en er is ruimte om te boetseren. Ik wil je graag leren hoe je met deze handvorm technieken een praktisch stuk gebruiksgoed of een mooi sierobject kunt maken.